Hoe de juiste IT-outsourcingpartner te kiezen: Tips en tricks voor het selecteren van de juiste IT-partner voor uw bedrijf

Geschreven door

Het uitbesteden van IT kent vele voordelen voor uw bedrijf. De efficiëntie wordt onder andere verhoogd, het zorgt voor flexibiliteit en het leidt tot kostenbesparing. IT-outsourcing houdt in dat een bedrijf een deel of alle IT-gerelateerde taken overdraagt aan een derde partij. Er zijn heel veel bedrijven die IT-outsourcing aanbieden. IT beheer is partnerschap gericht op de lange termijn. Het is daarom belangrijk om de juiste outsourcingpartner voor uw bedrijf te kiezen. Hieronder volgen tips en tricks die helpen bij het vinden van de juiste IT-outsourcingpartner voor uw bedrijf.

Tips en tricks blog

Weet wat er nodig is voor uw bedrijf

Weet wat de behoeften zijn voor het functionele en performance gebied van uw bedrijf. Bepaal de doelstellingen en prioriteiten voor het uitbesteden van de IT. Er zijn verschillende vormen van outsourcing, zo kunt u ervoor kiezen om de gehele IT te laten uitbesteden of een deel ervan. Zorg daarom dat alle verwachtingen helder geformuleerd zijn zodat deze naar de IT-dienstverlener gecommuniceerd kunnen worden.

Check of het outsourcing bedrijf voldoet aan de eisen

Als u bedrijven gaat vergelijken is het belangrijk om te kijken of de aanbieders voldoen aan de behoeften die zijn opgesteld. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de technologie die de outsourcingpartner gebruikt. Kijk ook goed of de wensen die jij hebt voldoen aan de mogelijkheden van de IT-dienstverlener.

Expertise

Het is erg belangrijk dat er een IT partner gevonden wordt die expertise heeft in de gebieden waarin uw bedrijf ondersteuning nodig heeft. Een partner met de juiste expertise zal u helpen om de bedrijfsdoelen te bereiken en te voldoen aan de gewenste resultaten.

Doe research over het IT-outsourcing bedrijf

Zoek uit of het bedrijf een goede reputatie heeft in de IT-outsourcing industrie. Let hierbij ook op ervaringen en referenties van de dienstverlener.

Beveiliging

Beveiliging is een heel belangrijk aspect waar u op moet letten bij de zoektocht naar een IT-outsourcingpartner. De juiste IT-partner moet voldoen aan alle beveiligingsnormen- en voorschriften die van toepassing zijn op uw bedrijf om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te waarborgen.

Kosten

Ook moet er gelet worden op de kosten van het IT beheer. Vergelijk de tarieven van verschillende outsourcingpartners om te zien welke het meest kosteneffectief is. Houd hierbij wel in het achterhoofd dat de goedkoopste optie niet altijd de beste optie is. Kijk naar het totaalplaatje van kwaliteit, flexibiliteit, beveiliging en expertise om een weloverwogen beslissing te nemen.

Ga in gesprek

Om de juiste partner voor uw IT beheer te vinden is het belangrijk om alle twijfels weg te halen, dit kan door veel vragen te stellen. Door gesprekken te voeren met de IT-dienstverlener komt u erachter hoe ze om gaan met feedback en vragen. Het is voor een goede samenwerking belangrijk om een goede relatie te hebben.

Maak duidelijke afspraken

Om tot een goede samenwerking te komen is het belangrijk dat voor beide partijen de afspraken helder geformuleerd zijn. Denk hierbij aan afspraken over procedures, communicatiemethoden, beveiligingsmaatregelen en verantwoordelijkheden en taken van beide partijen. Het is erg handig om voor beide partijen een aanspreekpunt aan te wijzen. Vooraf aan de samenwerking dienen duidelijke afspraken gemaakt te worden. Zo worden problemen voorkomen en verloopt de samenwerking soepeler.

Kortom, wanneer u op zoek gaat naar een IT-outsourcingpartner zijn er veel belangrijke aspecten om in overweging te nemen voor het maken van de juiste beslissing. Het vinden van de juiste IT-partner kan een uitdaging zijn. Maar door goed op bovenstaande factoren te letten, kunt u de juister partner vinden die aan uw bedrijfsbehoeften voldoet.  


Contact

Interesse in samenwerking?

Benieuwd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen? Graag leren wij u en uw organisatie beter kennen. Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en u adviseren. De kans is groot dat wij onze ervaring al bij vergelijkbare organisaties binnen uw branche of sector in de praktijk hebben mogen brengen. Belt, mailt of appt u mij of mijn collega’s gerust.