Wat is informatiebeveiliging?

Alles wat een MKB’er moet weten over informatiebeveiliging

Hackers zijn gehaaid: dat hoeven we u niet te vertellen. Belangrijker is hoe u cybercriminelen telkens een stap voor blijft. Met de nieuwste technieken en een nauwgezette monitoring garandeert Ormer ICT dat uw organisatie zo veilig mogelijk is.

Ormer ICT - cybersecurity

Diverse lagen van beveiliging
Informatiebeveiliging is allang geen kwestie meer van even een antivirusprogramma installeren. Het vergt diverse lagen van beveiliging in en om de IT-infrastructuur en de apparatuur, met maatregelen op technisch en organisatorisch vlak. Denk aan meervoudige authenticatie, versleuteling van data en updaten van applicaties en besturingssystemen. Maar ook aan awareness- en gebruikerstrainingen en het opzetten van een effectief Information Security Management System (ISMS).

Maximale alertheid met zero trust
Ormer ICT is ISO9001 en ISO/IEC27001 gecertificeerd en gaat uit van maximale alertheid. In jargon: zero trust. Dat betekent dat we alle noodzakelijke beveiligingslagen aanbrengen om een geoorloofde toegang tot data te borgen, dus alleen voor die personen en apparaten waarvoor het bedoeld is. Naast de beveiliging van data is de beveiliging van de digitale identiteit van gebruikers cruciaal. Met een combinatie van maatregelen genieten al uw medewerkers optimale bescherming.

Dit heeft Ormer ICT uw organisatie te bieden
Naast continue monitoring biedt Ormer ICT onder meer:

  • Meervoudige authenticatie
  • Scheiding van rechten en rollen
  • Identity and Access Management
  • Awareness- en gebruikerstrainingen
  • Gebruik wachtwoordkluis/unieke wachtwoorden
  • Geautomatiseerde monitoring van verdacht gedrag
IT security

De online cybersecuritytraining

Wij zijn niet interessant voor cybercriminelen. Komt deze zin bekend voor? Cybercriminelen maken helaas geen onderscheid in organisaties, dus ook kleine bedrijven ontspringen de dans niet. Met deze gratis online training, aangeboden door onze cybersecuritypartner ESET, leer je over online beveiliging tegen cybercriminaliteit en hoe je dit kunt toepassen binnen jouw organisatie!

Interesse in samenwerking?

Neem contact met ons op

Als CISO & Senior Technical Consultant help ik onze medewerkers en klanten te verbeteren op het gebied van informatiebeveiliging. Ik laat graag zien waarom informatiebeveiliging synoniem kan staan voor gemak en rust. De sleutel tot succes hoeft immers niet lang en moeilijk te zijn, alleen maar persoonlijk.