Team Ormer ICT

Ruben Verkerk

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Ruben Verkerk, 19 jaar en ik kom uit Nieuw-Vennep. Ik ben tweedejaars student HBO Werktuigbouwkunde en heb het erg naar mijn zin op de opleiding. Daarbij gaat het mij goed af en haal ik mooie resultaten. Mijn hobby is, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, schaatsen. Dit doe ik bij Schaats- en Skatevereniging Zwanenburg.

“In het team van Henk Angenent zit ik echt op mijn plek”

Hoe en wanneer is jouw passie voor schaatsen ontstaan?
Mijn passie voor het schaatsen is ontstaan toen ik nog op voetbal zat en aan het kijken was naar schaatswedstrijden van mijn broer en zus. Toen ben ik schaatswedstrijden mee gaan rijden zonder enige training, want ik was toch al bij de schaatsbaan. Na een tijdje ben ik gestopt met voetbal en ben ik gestart met schaatsen omdat ik schaatsen leuker vond.

Hoe vind je het in het schaatsteam van Henk Angenent?
In het team van Henk Angenent zit ik echt op mijn plek. Er is altijd een gezellige sfeer, naast dat we ook serieus bezig zijn. Het fijne vind ik dat je bij Henk je eigen trainingen kan invullen, maar je hierin wel zo goed mogelijk begeleid wordt.

Hoe zie jij de toekomst voor je als schaatser?
Uiteindelijk hoop ik over vijf jaar mijzelf in de topdivisie te zien en hoop ik dat ik het nog steeds volop naar mijn zin heb met schaatsen. Daar gaan we voor!