Team Ormer ICT

Melle Brouwer

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Melle Brouwer, 19 jaar en ik kom uit Noorden. Ik heb Facilitair Eventmanagement gestudeerd aan de Hogeschool Inholland in Diemen. Inmiddels werk ik parttime bij een groentespeciaalzaak / wijnwinkel. Dit kan ik goed combineren met schaatsen. Naast schaatsen en wielrennen vaar ik graag met de boot over de Nieuwkoopse plassen. Na een jaar voor Team Spieren voor Spieren te hebben gereden, rijd ik nu voor Belofte team Ormer ICT.

“Leren schaatsen was bij ons net zo normaal als leren zwemmen”

Hoe en wanneer is jouw passie voor schaatsen ontstaan?
Mijn passie voor het schaatsen is ontstaan toen ik nog een klein jongetje was. Omdat ik in Noorden vlakbij de plassen woon, was leren schaatsen bij ons net zo normaal als leren zwemmen. Ik werd al jong aangemeld bij schaatsvereniging NINO en toen kwam ik er snel achter dat ik schaatsen enorm leuk vond. Vanuit de jeugd ben ik eerst gaan shorttracken, maar als snel bleek marathonschaatsen beter bij mij te passen. Hoe langer, hoe beter.

Hoe vind je het in het schaatsteam van Henk Angenent?
Het eerste jaar in de ploeg van Henk is mij zeer goed bevallen. De groep is erg gezellig. We zijn allemaal een beetje uit hetzelfde hout gesneden. Alle jongens komen uit dezelfde regio, waardoor we veel samen trainen. Daardoor klikt het erg goed onderling en ook met de begeleiding van het team. We hebben veel lol met elkaar.

Hoe zie jij de toekomst voor je als schaatser?
Mijn resultaten waren afgelopen jaar beter dan verwacht. Zo was het doel bij de start van het seizoen de wedstrijden uitrijden, maar hebben wij deze doelstelling al snel bijgesteld naar voorin mee koersen. Ik heb meermaals een ronde op het peloton voorsprong gepakt. Hierdoor mocht ik meerijden met de doorstroomwedstrijd in de topdivisie en met de Nederlandse natuurijs wedstrijd in Burgum. Uiteindelijk wil ik natuurlijk uitkomen in de topdivisie, maar tot die tijd hoop ik veel te leren in het beloftenteam. Over vijf jaar zie ik mezelf in de topdivisie schaatsen, hoop ik in Heerenveen te wonen en win ik zo nu en dan een wedstrijd. Daarbij vind ik mezelf een echte ’teamplayer’, dus zal ik ook van toegevoegde waarde zijn voor het team waar ik dan voor zal rijden.