Ploegleider

Kees Haverkamp

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Kees Haverkamp, geboren op 21 januari 1957 in Alphen aan den Rijn. In 1978 ben ik getrouwd met mijn vrouw Lia. Ik was altijd Chef Materieeldienst bij Van der Werff Groep te Alphen aan den Rijn. Sinds december 2019 ben ik met vervroegd pensioen, maar dat betekent niet dat ik stil zit! Mijn hobby, naast schaatsen en fietsen, ligt bij oldtimer brommertjes en motoren. Ik vind ik het leuk om te klussen en te organiseren. Daarnaast haal ik voldoening uit het begeleiden van  jonge talentvolle sporters op weg naar een hoger niveau.

“Het leiden van dit team is een uitdaging die ik graag aanga”

Hoe ben je bij het schaatsteam van Henk Angenent terecht gekomen?
Als supporter van de ASV (Alphense Schaats Vrienden) kwam ik in aanraking met het marathonschaatsen. In 1998 werd ik benaderd of ik interesse had om ploegleider te worden van een nieuw te vormen marathonteam. Dit team heb ik 8 jaar geleid op het hoogste niveau van marathonschaatsen in de topcompetitie. Het was een uitdagende, mooie en sportieve klus. Ik hield mij bezig met al het werk achter de schermen. Hotels bespreken, vliegtickets regelen, aantrekken van nieuwe rijders, zorgen dat de kleding altijd optijd en perfect in orde was, contacten met de KNSB onderhouden en zorgen dat de sponsoring voor de volgende seizoenen gegarandeerd was.

Ik ken Henk vanuit een vriendschap. Henk was een concurrent in de wedstrijd van mijn rijders, maar we reden vaak gezamenlijk naar de wedstrijden. Het marathonschaatsteam dat ik leidde, is in 2007 opgeheven. In 2016 heeft Henk mij gevraagd om ploegleider bij hem te worden, waar ik in 2017 mee gestart ben. Tot de dag van vandaag ben ik nog steeds met heel veel plezier ploegleider van het Ormer ICT marathonschaatsteam.

Wat vind je het leukste aan het leiden van dit team?
Het is het totaal van alle aspecten om met de sporters en sponsoren de aankomende talenten klaar te stomen en af te leveren op het hoogste niveau. Het leiden van dit team is een uitdaging die ik graag aanga.

Wat zijn je verwachtingen van het team?
Oeps, dit is een moeilijke vraag… Of toch niet! Wij hebben afgelopen zomer vanaf 18 mei super goed getraind. Onze training bestaat uit het beter worden in de techniek, want conditioneel lijkt het goed te zitten bij de jongens. Ik hoop dat wij een goede bijdrage gaan leveren om wekelijks de koers te maken. Aanvallen zal hoog in het vaandel staan en ik hoop dat dat zich uitbetaald in mooie resultaten en podiumplaatsen. Natuurlijk is de gezelligheid en je op je gemak voelen in het team ook van belang.

Ik weet dat de jongens super gemotiveerd zijn en er alles aan gaan doen om er in de Daikin competitie, het NK, de wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee en de wedstrijden op de Botnische golf in Lulea Zweden er iets moois van maken. Ook kijk ik uit naar de Ormer Weissensee Challenge met de daarbij behorende trainingen op de ijsbaan in Den Haag en Rotterdam!