Sponsorschap: Marathonteam x Daikin

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Edwin Hoogerwerf, 48 jaar en algemeen directeur bij Daikin Nederland. Sinds 2018 is Daikin Nederland hoofdsponsor van de KNSB. We ondersteunen niet alleen langebaanschaatsen en shorttrack, maar ook marathon- en kunstschaatsen en richten ons hierbij zowel op de topsport als de breedtesport.

Daikin Edwin

Wat is de reden geweest om het marathonteam van Henk Angenent te steunen?
Reden dat we hebben gekozen voor dit sponsorschap is dat we onze naamsbekendheid bij het grote publiek wilden vergroten en de schaatssport onze (potentiële) klanten erg aanspreekt. Met goed resultaat want inmiddels is onze naamsbekendheid significant toegenomen!

Hoe past dit sponsorschap bij jullie organisatie?
Sponsoring van het Ormer ICT schaatsteam van Henk Angenent ligt in het verlengde van ons partnerschap met de KNSB en sprak ons meteen aan vanwege de ambitie van het team en omdat we de stad Rotterdam gemeenschappelijk hebben: ons hoofdkantoor zit in Capelle a/d IJssel en het team komt uit regio Rotterdam. Het laatste duwtje gaf de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee, waar ik als onervaren schaatser voor heb getraind. Uiteindelijk is deze tocht door slechte weersomstandigheden niet doorgegaan, maar ter plekke was het contact met het team en de andere sponsoren meteen zo leuk dat we als Daikin Nederland ook hebben besloten sponsor te worden.

Wat zijn je verwachtingen voor het marathonteam?
Het team is erg talentvol, dus ik heb hoge verwachtingen! Ik kijk uit naar het komende schaatsseizoen waar ik het Team Ormer ICT met bovengemiddelde interesse ga volgen. Ik wens het team heel veel succes en plezier!

Hoe goed schaats je zelf? Heb je nog schaatsdoelen?
Ik heb als onervaren schaatser getraind voor de Elfstedentocht op de Weissensee en heb het inmiddels een beetje onder de knie. Ik heb zelf verder geen schaatsdoelen voor het komende jaar, maar ik kijk uit naar het schaatsseizoen!