Sponsorschap: Marathonteam x Cordeel

kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Sander Dekker, 49 jaar. Ik ben getrouwd met Wendy Mast. Samen hebben we twee, nog jonge, kinderen en we zijn woonachtig in het mooie Numansdorp. In het werkzame leven ben ik verantwoordelijk als CCO voor de commercie van het 100% van oorsprong Vlaamse familiebedrijf Cordeel. Wij zijn een full service aannemer met ons Nederlandse hoofdkantoor in Zwijndrecht. Buiten ons hoofdkantoor hebben wij ook vestigingen in Vlissingen, Terneuzen en in Neer. Samen met zo’n 150 collega’s bouwen en verbouwen wij projecten van klein tot groot met een uitdrukkelijk focus op de bedrijfsmarkt van kantoor, bedrijfsruimte tot distributiecentrum, koel/vriesopslag, onderwijs en sportcentra. In mijn vrije tijd ben ik onder andere sinds vijf jaar als voorzitter van de Excelsior Business Club verbonden aan Excelsior Rotterdam. Buiten Excelsior ben ik nog bij een aantal business clubs betrokken. Om energie op te wekken doe ik aan personal training, ik hou van wielrennen en tracht mijn schaatstechniek onder de knie te krijgen.

Wat is de reden geweest om het marathonteam van Henk Angenent te steunen?
Jan Willem Jongebreur, iedereen wel bekend, attendeerde mij op het team. Na een paar gesprekken leek mij dit een mooie, gezonde en sportieve aanvulling binnen ons sponsorbeleid. De talenten die bij het team schaatsen trekken een mooie parallel met de mensen en talenten die wij in onze organisatie hebben en zouden willen hebben. Wij zouden de schaatstalenten ook een financiële basis kunnen geven in een vorm van dienstverband als zij de mooie bouwwereld in zouden willen gaan en dat dan weten te combineren met hun schaatsambities.

Hoe past dit sponsorschap bij jullie organisatie?
Wij als Cordeel hebben sportiviteit en vitaliteit hoog in het vaandel staan en hebben ook diverse teambuildingsuitjes in dat kader. Het actief houden en onderhouden van onze collega’s is een van onze kernwaarden: ‘Be better every day!’.

Wat zijn je verwachtingen voor het marathonteam?
Mijn verwachting is dat ze de lijn van vorig jaar doortrekken en actief deelnemen in de wedstrijden. Beter strijdend ten onder dan niet geprobeerd.

Hoe goed schaats je zelf? Heb je nog schaatsdoelen?
Ik ben sinds vorig jaar weer op het ijs begonnen en met veel enthousiasme heb ik mij aangemeld voor de Weissensee. Helaas, maar gelukkig voor mij, ging de tocht niet door. Ik was er totaal nog niet klaar voor merkte ik daar wel. Komende editie ga ik ervoor om beter getraind het ijs op te kunnen stappen.