Sponsorschap: Marathonteam x AGU

Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Pascal Vergeer en ik ben werkzaam voor AGU. Mijn functie is Head of Sponsoring & Teamwear. Na een carrière als topsporter (schaatsen & wielrennen) ben ik in 2002 begonnen met een bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van teamkleding. In 2017 heb ik dit bedrijf verkocht aan AGU en ben ik verantwoordelijk geworden voor Sponsoring en Teamkleding.

Pascal Vergeer

Wat is de reden geweest om het marathonteam van Henk Angenent te steunen?
Henk en ik zijn samen als marathonschaatser begonnen bij de B-rijders en ik ken Henk dus al vanaf het begin van onze sportieve carrière. Het mooie van Henk is dat hij 100% gaat voor zijn keuzes. Als sporter, ondernemer en ook als teammanager en trainer. Henk is binnen zijn keuzes erg loyaal en probeert voor iedereen altijd het beste te bewerkstelligen en dat maakt het fijn om met hem samen te werken. Hij doet er als Elfstedenwinnaar altijd alles aan om je als partner zichtbaarheid te geven.   

Hoe past dit sponsorschap bij jullie organisatie?
Naast de zichtbaarheid die Henk en het team genereren, is het voor ons ook belangrijk dat er een mooie ‘pool’ aan sponsoren is. Wij kunnen met de betrokken sponsoren in veel gevallen een mooie samenwerking optuigen zodat er naast zichtbaarheid ook een mooi commercieel doel gediend wordt. Hiernaast trainen de schaatsers heel veel op de fiets, wat de kern van onze organisatie is.

Wat zijn je verwachtingen voor het marathonteam?
Wij hopen vooral dat de jonge sporters zich ontwikkelen en er wellicht ooit een nieuwe Elfstedentocht winnaar uit dit team ontstaat waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Onder leiding van Henk, Kees en de rest van de begeleiding zit dat wel goed. De mannen mogen trots zijn deel uit te kunnen maken van het Team Ormer ICT.

Hoe goed schaats je zelf? Heb je nog schaatsdoelen?
Ja……. Daar geef ik maar geen antwoord op! Schaatsen kijken gaat me in ieder geval goed af!