CISO en Senior Consultant

Jeroen Bakker

Kun je iets vertellen over jouw doorontwikkeling en werkzaamheden binnen Ormer ICT?
Ik ben in 2008 bij Ormer ICT binnengekomen als HBO-afstudeerder met een opdracht voor “data analyse- en rapportage” Na mijn afstuderen ben ik in dienst gekomen als engineer binnen het team wat de klantincidenten behandelde. Als engineer heb ik veel bijgeleerd op het gebied van Microsoft en (Cisco) networking en mocht al snel omgevingen zelf ontwerpen en werd ik betrokken bij incidenten in steeds grotere omgevingen. Na deze groei ben ik ook consultancyprojecten gaan doen voor opdrachten buiten onze eigen dienstverlening en ben ik bij ronde tafel sessies, presentaties gaan geven over de ontwikkelingen in techniek en markt.

”In een datacenter of op de skipiste, bij Ormer ICT heb je overal lol met je collega’s.”

Jeroen Bakker – CISO en Senior Consultant

In 2012 zijn we gestart met de voorbereidingen om ons ISO9001, ISO27001 en NEN7510 te laten certificeren. Gezien mijn voorliefde voor ethisch hacken en alles wat met (informatie)veiligheid te maken heeft, ben ik van start gegaan met inwerken om de rol van Security Officer te gaan vervullen.

Na diverse trainingen en opnemen van véél nieuwe stof zijn we gestart met de implementatie. Daarnaast ben ik een WO-studie Business Process Management & IT gestart (en in 2018 afgerond), vooruitlopend op de rol als beleidsbepalende manager (in de informatiebeveiliging) en bijkomende kennis die ik voorzag nodig te gaan hebben in mijn toekomstige loopbaan. In 2015 hebben we de certificeringen daadwerkelijk behaald. Mijn primaire verantwoordelijkheid hierbij waren de ISO27001 en NEN7510 certificeringen.

Inmiddels vervul ik sinds 2019 de CISO-rol samen met de senior consultancy taken binnen Ormer ICT en stuur de mensen in de organisatie aan om het gemaakte beleid goed ten uitvoer te brengen.

Wat maakt Ormer ICT uniek als werkgever?
Ormer ICT is wat mij betreft uniek als werkgever omdat ze altijd hebben ingezet op (kennis en ontwikkeling van) de werknemer, zowel in goede als mindere tijden. Daarnaast is Ormer ICT vaak voorloper geweest in diverse diensten en dienstmodellen en dat geeft een uniek kijkje in de ontwikkelingen die in de wereld (vaak jaren later) plaatsvinden.

Welke taken of werkzaamheden geven jou de meeste energie?
Ik houd erg van puzzelen, dus het onderzoeken en oplossen van complexere problemen vind ik erg leuk. Daarnaast vind ik het ook niet erg om (tijdens sluitingstijd) een dradenwar in de patchkast om te toveren tot een mooi georganiseerde bundel van juist aangesloten én gedocumenteerde connecties.

Wat is voor jou tot nu toe het leukste uitje bij Ormer ICT geweest?
Elk uitje bij Ormer ICT heeft wel momenten die ik graag in mijn herinneringen houd. Het uitje wat ik zelf het leukste vond was de 10-jaar-jubileum reis naar Brussel. Waar wij een mooi stadsbezoek hebben gehad met heerlijke diners.

Wat doe jij in je vrije tijd?
In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn gezin. Lekker (buiten)spelen met mijn zoontje, fietsen naar het strand, SUP’en of wat klussen in en om het huis.