Telefonie via Microsoft Teams van Ormer ICT

Veel organisaties moeten diverse en soms ook complexe belsystemen beheren. Door Telefonie via Teams te gebruiken, voorkom je deze uitdaging. Maar wat is telefonie via Teams precies? Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere vormen van telefonie? Je leest het op deze pagina.

Wat is Telefonie via Teams?

Wanneer je belt via Teams maak je gebruik van de telefoniediensten die geïntegreerd zijn in Microsoft Teams. Hierbij maak je gebruik van de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren via Voice over Internet Protocol (VoIP) of zelfs traditionele telefoonnetwerken, afhankelijk van de configuratie.

Met telefonie via Teams kun je binnen het platform bellen, gebeld worden en verschillende telefoonfuncties gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld via het doorschakelen van oproepen, voicemail, conferentiegesprekken en integratie met andere Microsoft 365-applicaties omvatten. Deze geïntegreerde aanpak centraliseert communicatie en samenwerking, waardoor teams een alles-in-één oplossing hebben voor zowel hun vergaderingen als hun telefooncommunicatiebehoeften. Het is een populaire keuze voor bedrijven die streven naar efficiëntie en samenwerking op één geïntegreerd platform.

Kenmerken Telefonie via Teams

Telefonie via Microsoft Teams heeft verschillende kenmerken die het een aantrekkelijke optie maken voor bedrijven en organisaties. Hier zijn enkele van de meest opvallende kenmerken:

 1. Integratie met Microsoft 365: Teams is naadloos geïntegreerd met andere Microsoft 365-applicaties zoals Outlook, Word, Excel en PowerPoint. Dit maakt het eenvoudig om samen te werken en te communiceren binnen dezelfde omgeving.
 2. VoIP-telefonie: Teams gebruikt Voice over Internet Protocol (VoIP) om telefoongesprekken te voeren. Dit betekent dat gesprekken via het internet lopen in plaats van traditionele telefoonlijnen, wat vaak kostenbesparend is.
 3. Directe en groepsgesprekken: Gebruikers kunnen directe gesprekken voeren of deelnemen aan groepsgesprekken, wat handig is voor teamvergaderingen of conferenties.
 4. Videoconferentie: Naast spraakoproepen ondersteunt Teams ook videoconferenties, waardoor het een veelzijdige tool is voor virtuele vergaderingen.
 5. Chat- en samenwerkingsfuncties: Teams biedt uitgebreide chatmogelijkheden, bestandsdeling, en samenwerkingstools die geïntegreerd zijn met de telefoniefuncties.
 6. Aanpasbare nummerplannen: Organisaties kunnen hun eigen nummerplannen en extensies instellen, waardoor het eenvoudig is om een telefoniesysteem op te zetten dat past bij hun specifieke behoeften.
 7. Mobiliteit en flexibiliteit: Omdat Teams op verschillende apparaten werkt, inclusief smartphones, kunnen gebruikers overal waar ze een internetverbinding hebben bellen en gebeld worden.
 8. Veiligheid en compliance: Microsoft legt een sterke nadruk op beveiliging en compliance, wat betekent dat gesprekken via Teams goed beveiligd zijn.
 9. Voicemail en geavanceerde functies: Gebruikers kunnen voicemailberichten ontvangen en hebben toegang tot geavanceerde belopties zoals oproepdoorschakeling, wachtrijen, en automatische telefonisten.
 10. Eenvoudig beheer: IT-afdelingen kunnen Teams en de telefoniefuncties gemakkelijk beheren vanuit de Microsoft 365-beheerconsole, wat het beheer van gebruikers en hun rechten vereenvoudigt.

Deze kenmerken maken Telefonie via Teams een flexibele en geïntegreerde oplossing voor organisaties die op zoek zijn naar een moderne manier van communiceren en samenwerken.

Wat zijn de voordelen van Telefonie via Teams?

Organisaties hebben telefonie voor teams nodig om snelle en efficiënte communicatie te bevorderen. Het stelt teamleden in staat om direct met elkaar in contact te komen, ongeacht hun locatie, waardoor samenwerking wordt vergemakkelijkt. Met functies zoals conferentiegesprekken en integratie met andere samenwerkingshulpmiddelen verbetert telefonie de algehele efficiëntie en flexibiliteit van het team. Bovendien speelt het een cruciale rol in klantenservice en waarborgt het veiligheid en privacy in zakelijke communicatie. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Geïntegreerde communicatie: Teams combineert chat, videogesprekken, bestandsdeling, en nu ook telefonie in één platform. Dit betekent minder wisselen tussen verschillende apps en een meer gestroomlijnde communicatie-ervaring.
 2. Wereldwijde toegankelijkheid: Omdat Teams cloud-gebaseerd is, kunnen gebruikers van overal ter wereld telefonische gesprekken voeren en ontvangen, zolang ze maar internettoegang hebben. Dit is ideaal voor bedrijven met remote werknemers of internationale teams.
 3. Naadloze integratie met Microsoft 365: Voor organisaties die al Microsoft 365 gebruiken, integreert Teams telefonie naadloos met andere Microsoft-applicaties zoals Outlook, Word, en Excel. Dit kan de efficiëntie en productiviteit verhogen.
 4. Schaalbaarheid en flexibiliteit: Teams is schaalbaar voor zowel kleine als grote organisaties. Het stelt bedrijven in staat om snel gebruikers toe te voegen of te verwijderen en hun telefoniebehoeften aan te passen aan veranderende bedrijfsvereisten.
 5. Geavanceerde beveiliging: Als onderdeel van het Microsoft-ecosysteem, biedt Teams geavanceerde beveiligingsfuncties die belangrijk zijn voor bedrijfscommunicatie, zoals end-to-end encryptie en sterke compliance-standaarden.
 6. Aangepaste nummerkeuze en nummerbehoud: Bedrijven kunnen hun eigen telefoonnummers kiezen of bestaande nummers behouden, wat belangrijk is voor branding en herkenning.
 7. Geavanceerde belopties: Teams biedt functies zoals voicemail, doorschakelen, wachtrijen, en conferentiegesprekken, waardoor het een volwaardige telefoonoplossing is voor bedrijven.
 8. Kostenbesparing: Door het consolideren van communicatietools kan Teams helpen om de kosten te verlagen, met name voor bedrijven die al betalen voor het Microsoft 365-pakket.
 9. Gebruiksgemak: Teams is ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid, zodat medewerkers snel kunnen leren hoe ze het voor telefonie kunnen gebruiken, wat de overstap vereenvoudigt.
 10. Voortdurende updates en innovatie: Microsoft blijft Teams voortdurend updaten met nieuwe functies en verbeteringen, wat betekent dat de telefoniefunctionaliteit waarschijnlijk zal blijven evolueren en verbeteren.

Deze voordelen maken Telefonie via Teams een aantrekkelijke optie voor veel organisaties, vooral diegenen die al geïnvesteerd hebben in het Microsoft-ecosysteem.

Welke technologieën worden gebruikt voor een goede Telefonie via Teams?

Om Telefonie via Teams te implementeren, heeft een organisatie een geschikt telefoniesysteem of VoIP-dienst nodig, compatibele hardware en software, betrouwbare internetconnectiviteit, gebruikersaccounts, beveiligingsmaatregelen, training en ondersteuning voor teamleden, integratie met andere tools en overweging van mobiele toegang. Deze componenten zorgen samen voor een effectieve en veilige communicatieomgeving, waardoor teams soepel kunnen samenwerken, ongeacht hun locatie.

Telefonie via Microsoft Teams gebruikt verschillende technologieën om efficiënte en betrouwbare communicatie mogelijk te maken. Enkele van de essentiële technologieën zijn:

 1. Voice over Internet Protocol (VoIP): Dit is de basis voor telefonie via Teams, wat ook als kenmerk van Telefonie via Teams wordt benoemd. VoIP zet spraaksignalen om in digitale pakketten die over het internet worden verzonden, in tegenstelling tot traditionele telefonie die gebruik maakt van analoge signalen over telefoonlijnen.
 2. Cloud-gebaseerde infrastructuur: Microsoft Teams is een cloud-gebaseerde dienst, wat betekent dat alle data, waaronder spraak, opgeslagen en verwerkt wordt in de cloud. Dit zorgt voor schaalbaarheid, flexibiliteit en toegankelijkheid vanaf elke locatie met een internetverbinding.
 3. Integratie met Microsoft 365: Teams is nauw geïntegreerd met andere Microsoft 365-applicaties zoals Outlook, OneNote en SharePoint. Dit zorgt voor een naadloze ervaring waarbij gebruikers kunnen bellen, vergaderen, bestanden delen, en samenwerken binnen hetzelfde ecosysteem.
 4. Encryptie en beveiliging: Om de veiligheid en privacy van communicatie te waarborgen, maakt Teams gebruik van sterke encryptieprotocollen voor zowel data in transit als data at rest.
 5. Direct Routing en Operator Connect: Deze functies stellen organisaties in staat om hun bestaande telefonie-infrastructuur te koppelen aan Teams, waardoor ze hun huidige telefoonnummers en contracten met telecomproviders kunnen behouden.
 6. Bandbreedtebeheer: Aangezien VoIP afhankelijk is van internetverbindingen, is efficiënt bandbreedtebeheer cruciaal om hoge kwaliteit van gesprekken te garanderen, zelfs in netwerken met beperkte capaciteit.
 7. Compatibele hardware: Voor de beste ervaring zijn compatibele apparaten nodig, zoals headsets, webcams, en conferentieapparatuur die geoptimaliseerd zijn voor Teams.
 8. Gebruikersinterface en ervaring: Een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface is essentieel om ervoor te zorgen dat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en de verschillende functies van Teams kunnen gebruiken.

Deze technologieën samen zorgen ervoor dat Telefonie via Teams een betrouwbare, veilige en efficiënte oplossing is voor zakelijke communicatie.

Telefonie via Teams van Ormer ICT

 • Biedt belangrijke en innovatieve belfuncties
 • Houdt gelijke tred met hybride werk vanaf elke locatie met één door het bedrijf geleverd telefoonnummer dat werkt op alle computers, mobiele apparaten en bureautelefoons.
 • Laat jouw medewerkers kiezen uit verschillende apparaten terwijl je binnen het budget blijft
 • Kies uit meer dan 150 Teams-gecertificeerde bureautelefoons, headsets, speakerphones en weergavemodellen van negen OEM-partners.
 • Stroomlijn en schaal de installatie en het beheer
 • Installeer Teams Telefoon binnen enkele minuten door een verbinding te maken met je operator, gebruikers in te richten en telefoonnummers toe te wijzen vanuit het Teams-beheercentrum.
 • Breng gesprekken naadloos in de stroom van werk
 • Werk samen als team met groepsgesprek aannemen, delegatie, weergave gedeelde lijn en consultatieve doorverbindingen.

Meer weten over Telefonie via Teams?

Benieuwd geraakt naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Graag leren wij jou en jouw organisatie beter kennen. Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en je adviseren. De kans is groot dat wij onze ervaring al bij vergelijkbare organisaties binnen jouw branche of sector in de praktijk hebben mogen brengen. Neem gerust contact met ons op!

Stuur ons een bericht

Vijf redenen om te kiezen voor IT beheer van Ormer ICT

De zaken waar wij voor staan

Gebruikerstevredenheid

Jouw medewerkers zijn jouw kapitaal. Hun tevredenheid over de IT-dienstverlening is dan ook ons hoogste streven. Nog sterker: die tevredenheid garanderen wij. Gebruiker niet tevreden? Geld terug!

Uptime

Bij Ormer ICT gaan we voor niets minder dan perfectie. Onze harde garantie: jouw IT-systemen draaien altijd op volle kracht. En als we daar niet aan voldoen? Dan krijg je gewoon je geld terug. Dat is onze toewijding aan onze klanten.

Geen financiële verrassingen

Ormer ICT hanteert een helder beleid. Onze factuur is duidelijk en transparant.
Je betaalt een vaste prijs per gebruiker, per maand. Financiële zekerheid is bij ons geen uitzondering, maar de standaard.

Vanzelfsprekend veilig

Ormer ICT is ISO9001 en ISO/IEC27001 gecertificeerd. Wij hebben een dedicated en gecertificeerde Chief Information & Security Officer tot de beschikking voor al onze klanten.

Flexibel opzegbaar

Je kunt altijd flexibel op- en afschalen in het aantal gebruikers. Wij geloven in onze dienstverlening en gebruiken geen langlopende wurgcontracten.

Interesse in een samenwerking?

Neem contact met ons op

Benieuwd geraakt naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Graag leren wij jou en jouw organisatie beter kennen. Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en jou adviseren. De kans is groot dat wij onze ervaring al bij vergelijkbare organisaties binnen jouw branche of sector in de praktijk hebben mogen brengen. Bel, mail of app mij of mijn collega’s gerust.