Team Spieren voor Spieren

Roy Hoogendoorn

Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Roy Hoogendoorn. Ik ben 22 jaar en woon in Boskoop. Mijn hobby’s zijn schaatsen en wielrennen. Wielrennen doe ik voor de continentale ploeg Metec-Solarwatt en is voor mij de belangrijkste sport. Ik heb afgelopen januari de bachelor Farmacie afgerond, waardoor ik mij nu volledig kan focussen op het sporten.

“Komende winter wordt voor mij alweer het vijfde jaar bij de ploeg”

Hoe en wanneer is jouw passie voor schaatsten ontstaan?
Ik ben ooit begonnen met schaatsen toen er in de winter natuurijs lag en ben vervolgens bij de lokale ijsclub gegaan. Op een gegeven moment begon ik ook wedstrijden te rijden met langebaanschaatsen en dat ging mij goed af. Later ben ik ook marathons gaan schaatsen en kwam ik er achter dat dat veel meer mijn ding is dan het langebaanschaatsen.

Hoe vind je het in het schaatsteam van Henk Angenent?
Komende winter wordt voor mij alweer het vijfde jaar bij de ploeg van Henk Angenent. Ik heb het bij deze ploeg altijd naar mijn zin gehad en ben dan ook heel blij dat ik, ondanks mijn voorkeur voor wielrennen, toch nog deel uit mag maken van de ploeg om in de winter mee te doen aan het marathonschaatsen. Ook dit jaar hebben we weer een leuke en sterke groep schaatsers. Na een moeilijke zomer vanwege een elleboogbreuk hoop ik zowel tijdens als naast de wedstrijden van waarde te kunnen zijn voor de ploeg. Als het uitkomt zou het natuurlijk geweldig zijn om zelf nog een mooie uitslag te kunnen rijden!

Hoe zie jij de toekomst voor je als schaatser?
Ik hoop de stap te hebben gemaakt naar het profwielrennen. Verder hoop ik binnen de sport nog heel veel mooie dingen te mogen leren en meemaken en ik kijk ernaar uit weer te beginnen komende winter!