Team manager

Henk Angenent

Zou je iets over jezelf kunnen vertellen?
Mijn naam is Henk Angenent. Ik ben geboren en getogen in Woubrugge, waar ik op dit moment nog steeds woon samen met mijn vrouw. Onze boerderij in woubrugge is van alle markten thuis. Tegenwoordig is het een stoeterij voor springpaarden, maar ook verbouwen we nog steeds onze eigen aardappelen, spruiten, granen, noem maar op. Daarnaast maak ik nog tijd voor mijn hobby’s en fiets en schaats ik nog minstens één keer per week.

“Onze ambitie is om schaatsers af te leveren aan de grote ploegen”

Wat was voor jou de reden om met dit schaatsteam te starten?
Na mijn actieve carrière als schaatser ben ik ploegleider en trainer geworden van een topploeg. Toch merkte ik dat ik meer voldoening haalde uit het vinden van jonge schaatstalenten. Zo is de opleidingsploeg ontstaan en hier hou ik mij tot de dag van vandaag nog steeds met veel plezier mee bezig. 

Hoe vind je de relatie met de sponsoren?
De relatie die wij hebben met onze sponsoren is zeer prettig en het onderlinge contact is erg goed. Zodra het schaatsseizoen in de winter op gang is, zijn we met de meeste sponsoren wekelijks op de schaatsbaan te vinden. Verder spreek ik ze vaak bij Excelsior of Feyenoord. Het is altijd gezellig en er is een goede sfeer.

Wat zijn je ambities voor het team?
Onze ambitie is om schaatsers af te leveren aan de grote ploegen. Dit hebben we vanaf het begin waargemaakt. Neem als voorbeeld de broers Evert en Bart Hoolwerf die nu NK marathonrijders zijn. Afgelopen seizoen was ook weer een succes. Remco Stam werd wereldkampioen op de ploegenachtervolging voor junioren en wist op datzelfde toernooi de vijf kilometer te winnen. Ook hij rijdt nu bij een topploeg.