Alles over werkplekbeheer voor het MKB

Wat is werkplekbeheer?

De letterlijke vertaling van werkplekbeheer is het beheren en onderhouden van een werkplek. Werkplekbeheer vergt steeds meer tijd en energie van de IT-medewerkers of IT-partners. Er is veel kennis nodig om een veilige en productieve werkplek te kunnen realiseren voor bedrijven. Als de systemen niet beschikbaar zijn of data in verkeerde handen terechtkomt kan dit grote zakelijke gevolgen hebben. Naast dat systemen niet beschikbaar zijn, kunnen ook cybercriminelen schade aan het bedrijf brengen. Cybercriminelen proberen medewerkers naar valse websites te lokken door bijvoorbeeld valse e-mails. Dit wordt ook wel phishing genoemd.

Wat valt precies onder werkplekbeheer? Simpel gezegd alles wat nodig is om medewerkers goed en veilig te laten functioneren op zijn of haar (online) werkplek. Een werkplekbeheerder houdt zich voornamelijk bezig met werkstations, randapparatuur en software. Ook wel kantoorautomatisering genoemd. De werkplekbeheerder probeert de problemen eerst op te lossen op afstand en als dit niet lukt kan altijd nog een IT-medewerker het op locatie oplossen.

Alles over werkplekbeheer

Wat is kantoorautomatisering?

Kantoorautomatisering, ook wel bekend als office automation, verwijst naar het gebruik van computer- en informatietechnologie om administratieve en routinetaken in een kantooromgeving te automatiseren en te stroomlijnen. Het doel is om de efficiëntie, productiviteit en nauwkeurigheid van kantoorwerkzaamheden te verbeteren, de communicatie te vergemakkelijken en de informatiestroom te optimaliseren!

Kantoorautomatisering heeft de manier waarop bedrijven werken drastisch veranderd door tijdrovende handmatige taken te verminderen en de algehele efficiëntie te vergroten. Het stelt medewerkers in staat om zich meer te richten op taken die creativiteit, strategisch denken en probleemoplossende vaardigheden vereisen, terwijl routinetaken worden overgelaten aan geautomatiseerde systemen.

Werkplekbeheer voor het MKB

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) vormt de ruggengraat van de economie. Het succes van een MKB-onderneming hangt af van verschillende factoren, waaronder effectief werkplekbeheer. Een goed georganiseerde en goed beheerde werkplek kan de efficiëntie verhogen, de productiviteit stimuleren en de algehele prestaties van het bedrijf verbeteren.

Effectief werkplekbeheer is een belangrijk aspect van het succes van een MKB’er. Door hardware en software te standaardiseren, proactief onderhoud uit te voeren, robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren, goede technische ondersteuning te bieden, gebruik te maken van cloudtechnologie en regelmatig back-ups uit te voeren, kan het MKB de efficiëntie en productiviteit verbeteren. Met een goed georganiseerde en goed beheerde werkplek, en dus IT-partner, legt het MKB de basis voor groei en succes in de dynamische zakelijke wereld van vandaag.

Werkplekbeheer uitbesteden

Hoe zorgt u nou echt dat de werkplekken binnen uw bedrijf goed geregeld zijn? Als u werkplekbeheer door een IT-partner laat regelen dan zorgen zij dat uw systemen goed werken en de medewerkers kunnen doen waar ze goed in zijn. Goed ict werkplekbeheer zorgt dat de medewerkers zorgeloos kunnen werken en verlaagd de risico’s op het gebied van veiligheid.

Maar wat kunt u van een It-partner verwachten? Een IT-partner beheert en onderhoudt niet alleen de werkplek, maar beveiligt en updatet ook de software en tools. Een belangrijk deel van IT beheer! De wereld gaat steeds meer naar een 24/7 uurs maatschappij. Een IT-partner moet daarnaast 24/7 beschikbaar zijn om eventuele problemen op te kunnen lossen. Werkt een medewerker bijvoorbeeld in het buitenland en heeft degene tijdsverschil? Dan kunt de medewerker te allen tijde de servicedesk van de IT-partner benaderen met het probleem.

Wat is werken in de cloud?

Werken in de cloud is ook een onderdeel van werkplekbeheer. Dit houdt in dat medewerkers werken via een externe opslagplek, ook wel de cloud genoemd. Bestanden worden dan niet meer opgeslagen om de computer, maar worden opgeslagen in de cloud. Vanaf de cloud kunnen de bestanden dan ook weer gedownload en bewerkt worden. Dit is nog steeds even veilig en productief! Het enige wat een medewerker nodig heeft is een eigen laptop, tablet of smartphone. Dit wordt ook wel BYOD genoemd, Bring your own Device. De hardware hoeft het bedrijf zelf niet in beheer te hebben.

Wat kan Ormer ICT betekenen rondom werkplekbeheer?

Uw IT-diensten kunt u veilig uitbesteden met Ormer ICT. We brengen stapsgewijs in kaar waarmee uw organisatie het beste gediend is. Dit brengen we in kaart door eerst een inventarisatie van de IT-omgeving te maken zodat we toekomstgericht kunnen gaan samenwerken. Op die manier kunnen wij de perfecte IT-beleving garanderen, met tevreden gebruikers, flexibele op- en afschaling en 100% uptime. Bij Ormer ICT betaalt u een vast bedrag per maand. Hieronder staan alle diensten die Ormer ICT aanbiedt.

Interesse in samenwerking?

Neem contact met ons op

Benieuwd geraakt naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Graag leren wij jou en jouw organisatie beter kennen. Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en jou adviseren. De kans is groot dat wij onze ervaring al bij vergelijkbare organisaties binnen jouw branche of sector in de praktijk hebben mogen brengen. Bel, mail of app mij of mijn collega’s gerust.