Terminal Server

Veel bedrijven centraliseren de toegang tot hun applicaties en data via een terminal server. Hoewel de terminal server een handige oplossing kan zijn voor specifieke vereisten, komt het werken met een terminal server niet zonder uitdagingen. Ervaar jij belemmeringen of beperkingen bij het werken met een terminal server? Er zijn voor iedere onderneming alternatieven. Je leest het op deze pagina.

Wat is een terminal server en wat kun je ermee?

Een terminal server, ook wel een remote desktop server genoemd, is een server die meerdere gebruikers toegang biedt tot dezelfde applicaties en data. Het stelt bedrijven in staat om een gecentraliseerde omgeving te creëren waarin gebruikers applicaties kunnen uitvoeren en bestanden kunnen openen, ongeacht hun locatie of het apparaat dat ze gebruiken.

Met een terminal server kunnen gebruikers:

 • Gelijktijdig toegang krijgen tot gedeelde applicaties en bestanden: Dit bevordert de samenwerking en productiviteit, aangezien medewerkers gemakkelijk kunnen samenwerken aan documenten en projecten, zelfs als ze zich op verschillende locaties bevinden.
 • Werken vanaf verschillende locaties en apparaten: Terminal servers bieden flexibiliteit, waardoor medewerkers toegang hebben tot hun werkplek vanaf elk apparaat mét internettoegang. Dit maakt thuiswerken, onderweg werken en werken op externe locaties mogelijk, wat de productiviteit en het werkcomfort verhoogt.
 • Centraal beheer en onderhoud van applicaties en data: Met een terminal server kunnen IT-beheerders applicaties en data centraal beheren en onderhouden. Updates, patches en beveiligingsconfiguraties kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd, wat de algehele beveiliging en betrouwbaarheid van het systeem ten goede komt.

Een terminal server kan een efficiënte oplossing zijn voor bedrijven waarbij meerdere medewerkers toegang nodig hebben tot dezelfde software en bestanden. Het elimineert de noodzaak om software en data lokaal op elk apparaat te installeren, waardoor het beheer en onderhoud van IT-systemen worden vereenvoudigd. Bovendien maakt het centrale beheer en onderhoud van applicaties en data het gemakkelijker voor IT-afdelingen om updates en patches uit te voeren, waardoor de algehele beveiliging en betrouwbaarheid van het systeem wordt verbeterd.

Wat zijn de pijnpunten van een Terminal Server?

Hoewel een terminal server voordelen biedt, zijn er ook enkele uitdagingen waarmee bedrijven te maken kunnen krijgen:

 • Prestatieproblemen: Terminal Server-omgevingen kunnen te maken krijgen met prestatieproblemen, vooral wanneer veel gebruikers tegelijkertijd toegang hebben. Dit kan resulteren in vertragingen en verminderde productiviteit. Prestatieproblemen kunnen ontstaan ​​wanneer de server overbelast raakt door een groot aantal gelijktijdige gebruikers en het aantal gebruikte applicaties. Dit kan leiden tot vertragingen bij het openen van applicaties, het laden van bestanden en het uitvoeren van taken, wat de algehele productiviteit van de organisatie kan verminderen.
 • Beperkte toegang en mobiliteit: Werknemers willen tegenwoordig overal en op elk apparaat kunnen werken. Terminal Server kan beperkingen opleggen aan de toegankelijkheid en het gebruiksgemak, vooral op mobiele apparaten of buiten het kantoornetwerk. Er is namelijk wel een stabiele internetverbinding nodig. Gebruikers kunnen problemen ondervinden met het openen van applicaties of het bekijken van bestanden op hun smartphones of tablets, waardoor hun productiviteit wordt beïnvloed.
 • Complex beheer en onderhoud: Het beheer van een Terminal Server-omgeving kan complex zijn, met uitdagingen op het gebied van updates, patches en beveiligingsconfiguraties. Het beheer van een terminal server vereist regelmatig onderhoud, waaronder het installeren van updates, patches en beveiligingsconfiguraties. Dit kan tijdrovend en arbeidsintensief zijn, vooral in grote organisaties met veel gebruikers en applicaties.
 • Schaalbaarheidsbeperkingen: Het op- of afschalen van resources in een Terminal Server-omgeving kan uitdagend zijn, wat bedrijven kan belemmeren in hun groei of fluctuerende behoeften. Het schalen van een terminal server om tegemoet te komen aan de groeiende of krimpende behoeften van een organisatie kan complex zijn en kan leiden tot onnodige financiële overhead, prestatieproblemen en downtime. Bovendien kan het moeilijk zijn om resources efficiënt toe te wijzen, wat kan leiden tot verspilling en inefficiëntie.
 • Beveiligingszorgen: Hoewel Terminal Server veilig kan zijn, vereist het zorgvuldig beheer om beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Bedrijven kunnen zich zorgen maken over gegevenslekken, malware en ransomware-aanvallen. Het beheren van de beveiliging van een terminal server vereist een proactieve aanpak, waaronder het tijdig bijwerken van beveiligingspatches, het implementeren van een sterk wachtwoordbeleid en het monitoren van gebruikers- en systeemactiviteiten. Zonder de juiste beveiligingsmaatregelen kunnen organisaties kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen en gegevenslekken.

De oplossing: de Modern Workplace

De Modern Workplace is de oplossing voor de uitdagingen bij het werken met een terminal server. De Modern Workplace is een geïntegreerde en flexibele werkomgeving die is ontworpen om medewerkers in staat te stellen om overal, op elk apparaat en op elk moment productief te zijn. Met behulp van Cloud technologieën biedt de Modern Workplace verbeterde samenwerking, mobiliteit en beveiliging, waardoor organisaties efficiënter kunnen werken en beter kunnen inspelen op de steeds veranderende behoeften van de moderne zakelijke omgeving.

Wat zijn de voordelen van de Modern Workplace?

 • Verbeterde prestaties en gebruikerservaring: De Modern Workplace is geoptimaliseerd voor prestaties in de cloud, wat resulteert in een vlottere en responsievere gebruikerservaring voor medewerkers. Door gebruik te maken van geavanceerde cloudtechnologieën, biedt de Modern Workplace een snellere en betrouwbaardere gebruikerservaring dan traditionele terminal serveromgevingen.
 • Naadloze toegang en mobiliteit: Met Modern Workplace hebben werknemers overal toegang tot hun werk, op elk apparaat, wat flexibiliteit en mobiliteit bevordert. Of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn, ze hebben altijd toegang tot hun applicaties en bestanden, waardoor ze efficiënter kunnen werken.
 • Vereenvoudigd beheer: Modern Workplace vereenvoudigt het IT-beheer met geïntegreerde beheertools en automatisering, waardoor de IT-afdeling efficiënter kan werken. Door gebruik te maken van geavanceerde beheertools en automatisering, kunnen IT-teams het beheer van de Modern Workplace stroomlijnen en vereenvoudigen, waardoor de algehele beveiliging en betrouwbaarheid van het systeem wordt verbeterd.
 • Flexibele schaalbaarheid: Bedrijven kunnen met Modern Workplace gemakkelijk op- of afschalen naargelang hun behoeften, wat kostenbesparingen en flexibiliteit biedt. Door gebruik te maken van de schaalbaarheid van de cloud, kunnen bedrijven eenvoudig resources toevoegen of verwijderen naargelang hun behoeften, waardoor ze kunnen voldoen aan de groeiende behoeften van een organisatie, terwijl tegelijkertijd kosten worden bespaard.
 • Geavanceerde beveiliging en compliance: Modern Workplace biedt ingebouwde beveiligingsfeatures en compliance-tools om bedrijfsgegevens te beschermen tegen hedendaagse cyberdreigingen. Met geavanceerde beveiligingsfeatures zoals geavanceerde bedreigingsdetectie, data-encryptie en identity management, biedt de Modern Workplace een superieure beveiliging voor bedrijfsgegevens en voldoet het aan alle relevante compliance-vereisten.

Modern Workplace van Ormer ICT

Wanneer je Ormer ICT kiest voor de inrichting van jouw Modern Workplace, kun je rekenen op volledige veiligheid en feilloze functionaliteit. We baseren onze dienstverlening op een combinatie van bewezen geavanceerde technologieën en het Microsoft 365-platform als solide fundament. Onze service is ontworpen om jou volledig te ontzorgen, waarbij de productiviteit en tevredenheid van jouw medewerkers centraal staan. Ormer ICT belooft uptime, flexibiliteit in op- en afschalen en maximale gebruikerstevredenheid, en dat alles voor een vast bedrag per maand zonder onaangename financiële verrassingen.

Meer weten over de Modern Workplace?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van de Modern Workplace? Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en je adviseren. Graag komen wij met je in contact om jou en jouw organisatie beter te leren kennen.

Interesse in een samenwerking?

Neem contact met ons op

Benieuwd geraakt naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Graag leren wij jou en jouw organisatie beter kennen. Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en jou adviseren. De kans is groot dat wij onze ervaring al bij vergelijkbare organisaties binnen jouw branche of sector in de praktijk hebben mogen brengen. Bel, mail of app mij of mijn collega’s gerust.