Trots op opleiding Team Ormer ICT

Geschreven door

Belofte Remco Stam ook naar Jumbo-Visma

Hij werd vorig weekend in het Zuid-Duitse Inzell wereldkampioen op de ploegenachtervolging voor junioren, en wist op datzelfde toernooi de Amerikaanse superster-in-wording Jordan Stolz achter zich te houden op de vijf kilometer. De zege op die afstand ontbrak in dat bijzondere verhaal van Remco Stam, maar die wist allang dat er nog een mooi hoofdstuk zou volgen.

Op de Weissensee sijpelde het gerucht al door, vrijdag maakte Jumbo-Visma het zelf bekend dat de marathon formatie van Peter de Vries vanaf komend seizoen de beschikking krijgt over de jonge Brabander, een zoon uit het sportgekke gezin van oud-marathon crak Arnold Stam. Hij is er apetrots op, wetend dat ook Team IKO, Reggeborgh en het development team van Jumbo hem graag in hun gelederen hadden willen hebben.

Schaatsteam Ormer ICT

“Het is altijd een droom geweest om ooit voor zo’n goed marathon team te mogen schaatsen”, reageert Stam (19) uit Sprang-Capelle. “Dat het komend seizoen al zal gebeuren, vind ik heel mooi. Ik ga er zeker van genieten”, aldus een dolenthousiaste Stam. “Om eerlijk te zijn, had ik er totaal geen rekening mee gehouden dat het al kon gebeuren. Toen Peter mij enkele weken geleden belde en vroeg of ik naar Team Jumbo-Visma wilde komen, viel ik wel even stil.”

“Met Harm (Visser, red.), Mats (Stoltenborg, red.), Robert (Post, red.) en Victor (Ramler, red.) staat er een ijzersterk marathonteam volgend jaar. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel van die gasten kan leren. Naast het feit dat ik mezelf op zowel de marathon als de langebaan wil ontwikkelen, hoop ik natuurlijk mijn steentje bij te kunnen dragen om het team naar successen te leiden. Ik kan haast niet wachten tot het zover is.”