Nationale verander-je-wachtwoord-dag

Geschreven door

Het is vandaag 24 november en dat betekent dat de nationale verander-je-wachtwoord-dag is aangebroken. Een sterk wachtwoord is in de digitale wereld van vandaag een essentieel onderdeel voor veilig werken.

Nationale verander-je-wachtwoord-dag

Helaas wordt er nog steeds te vaak gebruikgemaakt van een zwak wachtwoord. Dit is dan ook de reden dat de nationale verander-je-wachtwoord-dag in het leven is geroepen. Het doel? Internetgebruikers bewust maken van het belang van het goed beveiligen van hun digitale accounts.

Waarom is het zo belangrijk je wachtwoord te veranderen?
Je wachtwoord is het belangrijkste beveiligingsmiddel voor je privégegevens. Wachtwoorden zijn hierom een gewild doelwit voor hackers. Wij geven je hieronder een aantal tips om je gegevens zo goed mogelijk te beschermen.

  • Verzin een sterk wachtwoord. Het is niet makkelijk om een goed wachtwoord te verzinnen, daarom zijn hier een aantal handige wachtwoordtips.
  • Maak gebruik van een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager genereert complexe wachtwoorden en slaat deze op in je kluis. Hierdoor maak je niet langer gebruik van zwakke wachtwoorden en voorkom je dat je hetzelfde wachtwoord gebruikt voor verschillende accounts. Voorbeelden van wachtwoordmanagers vind je hier.
  • Tot slot, maak gebruik van tweestapsverificatie (Two Factor Authentication). Door het instellen van tweestapsverificatie voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je e-mailaccount of clouddienst.

Succes!

Heb je vragen over cyber security? Neem dan contact op met ons via 010-5911021 of info@ormer.nl.