Haal het meeste uit Power BI

Geschreven door

Met Microsoft Power BI kunt u gemakkelijk data visualiseren in dashboards en rapportages. Hierdoor kunt u snel inzicht krijgen in historie en ontwikkelingen. Hoe kunt u dit het beste doen?

Microsoft Power BI

KPI’s
Voordat u data kunt visualiseren is het belangrijk om de bedrijfsdoelen te definiëren. Zonder een doel heeft een rapportage geen tot weinig meerwaarde. Vaak zijn deze doelen wel bekend, maar nog niet goed omschreven. Ga in gesprek met de managers, maar ook de eindgebruikers van het rapport.

Context
Een interessant dashboard zonder context kan de waarde sterk verminderen. Waarom staat deze informatie op het dashboard en wat is de meerwaarde? Omschrijf assen duidelijk, gebruik een logische titel en waar nodig, geef aanvullende informatie in de tooltips!

Verhaal
Een rapportage met alleen cijfers kan voor een overkill aan informatie zorgen. Verrijk de cijfers met tekstuele conclusies. Hierdoor is BI beter te verwerken voor de gebruikers en komt de boodschap makkelijker over. Daarnaast is de optie ‘play axis” in Power BI uitermate geschikt om veranderingen door de tijd te zien. PowerPoint is overbodig!

Publiek
Wie gaat het rapport gebruiken en met welk doel? Informatie voor de een is niet relevant voor de ander. Zorg dat er aparte pagina’s komen voor verschillende type eindgebruikers. Haal feedback op bij de gebruikers om de meerwaarde te vergroten. Op die manier wordt BI beter gebruikt.

Simpel
Te veel informatie op een pagina zorgt ervoor dat het onoverzichtelijk wordt. Daarnaast leiden te veel kleuren of verschillende visuals de gebruiker af van de boodschap. Ondanks de hoeveelheid opties die Power BI biedt is het verstandig om het zo simpel mogelijk te houden.

Power BI bij Ormer ICT
Bij Ormer ICT werken we veel met data en de visualisatie hiervan in Power BI. Ons Business Intelligence team is ervaren met het opzetten van de juiste data structuur, data stromen, data visualisatie en het definiëren van de bedrijfskundige KPI’s. Hierdoor wordt u van begin tot eind meegenomen en krijgt u zeer waardevolle inzichten uit uw eigen data. 

Heeft u een vraagstuk waar u graag hulp bij wilt? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op! 

Contact

Interesse in samenwerking?

Benieuwd geraakt naar wat wij voor u kunnen betekenen? Graag leren wij u en uw organisatie beter kennen. Voor alle IT-vraagstukken kunnen wij een oplossing bieden en u adviseren. De kans is groot dat wij onze ervaring al bij vergelijkbare organisaties binnen uw branche of sector in de praktijk hebben mogen brengen. Belt, mailt of appt u mij of mijn collega’s gerust.