Senior Engineer

Jos Dekker

Kun je iets vertellen over jouw doorontwikkeling en werkzaamheden binnen Ormer ICT?
Ik ben bij Ormer ICT in dienst gekomen omdat zij het ICT beheer van Feyenoord Rotterdam overgenomen hebben waar ik toen in vaste dienst was. Op deze manier hield Ormer ICT de kennis in huis en Feyenoord de vertrouwde gezichten. Vanaf dag één en nog steeds ben ik het aanspreekpunt voor alles wat Feyenoord gerelateerd is. Feyenoord heeft dagelijks on-site ondersteuning en daaruit bleek al snel dat dit mij op het lijf geschreven was. On-site bij de klant het visitekaartje van Ormer ICT zijn en proberen de klanten zo tevreden mogelijk te stellen. Tot op heden verveelt dit mij geen moment en vind ik het geweldig om overal een kijkje in de keuken te krijgen en hebben. Omdat ik bij Feyenoord ook de evenementen ondersteun (Voetbalwedstrijden, concerten en feesten) doe ik dit nu ook bij Ahoy. Dat zijn voor mij echt de krenten in de pap. Omdat ik veelal voor Feyenoord werk kom ik met alle nieuwe technologieën in aanraking. Feyenoord loopt graag voorop met de nieuwste technieken die wij inzetten dus ik weet eigenlijk overal van af. Door mijn hands-on mentaliteit blijf ik bij en hierdoor is het behalen van certificering vaak makkelijker dan als je er “koud” mee aan de slag moet. Inmiddels ben ik bij alle klanten over de vloer geweest voor projecten of klussen en ik zie er naar uit dit ook te blijven doen.

”Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.”

Jos Dekker – Senior (Field) Engineer

Wat maakt Ormer ICT uniek als werkgever?
De collega’s, de klanten, het werk, de passie voor techniek. De vrijheid die je krijgt om je te ontplooien en te doen wat je mooi vind in de ICT.

Welke taken of werkzaamheden geven jou de meeste energie?
Ik haal de meeste energie uit on-site werkzaamheden uitvoeren en dan met name evenementenondersteuning. Dit mag je misschien zelfs wel een van mijn specialiteiten noemen.

Van ondersteuning van voetbalwedstrijden, concerten en feesten in de Kuip, livestreams bij Dudok tot het ABN World Tennis Tournament in Ahoy. Het werken op een evenement, de druk en stress die daarmee gemoeid zijn om het tot een succes te brengen zijn geweldig. Het is een heel ander soort ondersteuning dan op normale werkdagen. Hier haal ik mijn energie uit. Zorgen dat alles vlekkeloos verloopt en als er iets aan de hand is, dit zo geruisloos mogelijk op te lossen zonder dat het gemerkt wordt.

Wat is voor jou tot nu toe het leukste uitje bij Ormer ICT geweest?
Eigenlijk kan ik niet kiezen want alle uitjes zijn leuk, dat kan ook niet anders met zulke fijne collega’s. Het is toch het gezelschap wat het uitje maakt. Niet in de laatste plaats ook omdat ik veel van deze uitjes geregeld heb, haha. Kerstdiners zijn overigens altijd wel heel speciaal. Mooie locaties en dan allemaal met partner in een feestelijke outfit het jaar afsluiten.

Wat doe jij in je vrije tijd?
Naast werken bij Feyenoord ben ik ook ontzettend groot fan dus ik kijk alle wedstrijden, het liefst in het stadion maar ook op tv. Ook kijk ik graag series en films, luister muziek en podcasts en game ik op m’n PS5. Als ik mijn hoofd uit wil zetten, want die loopt nog al eens over, bouw ik graag met technisch Lego. Hiernaast voetbal ik in de zaal en op het veld. Tijdens de lockdown ben ik met een personal trainer begonnen aan krachttraining. Uiteraard zet ik alles opzij om tijd door te brengen met mijn gezin.