Jos Dekker

Hoe zou je Ormer ICT omschrijven?
Je krijgt de mogelijkheid om kansen te creëren en aan te pakken. Als collega’s daar brood in zien dan word je daarin begeleid. Ook kun je veel certificeringen halen en opleidingen volgen. Daardoor heb ik veel kennis opgedaan. In mijn functie kwam ik bij veel klanten over de vloer en daardoor heb ik met veel verschillende bedrijfsculturen te maken gehad.

Daarnaast groei je op persoonlijk vlak ook heel erg. Ik kreeg veel vrijheid wat mij veel vertrouwen gaf. Dit is wel de reden dat ik de stap naar Feyenoord heb kunnen maken waar ik altijd van droomde. Dit had mij niet gelukt als ik al deze ervaring bij Ormer ICT niet op had gedaan.

Ik vond het altijd leuk dat ik op vriendschappelijke basis met mijn collega’s om kon gaan. Er werden altijd leuke dingen georganiseerd zoals schaatsen, borrels en ski-tripjes. Er was altijd ruimte voor een uitje en dat vond ik zelf ook leuk om te organiseren. Ik vond het belangrijk om buiten de kantoortijden ook af en toe bij elkaar te zijn, omdat we vaak bij klanten zaten. Zo leerde we elkaar op een andere manier kennen.

“De stap naar Feyenoord kan ik maken dankzij Ormer ICT!”

Kun je je eerste dagen of weken bij Ormer ICT nog herinneren?
10 jaar geleden ben ik bij Ormer ICT begonnen vanuit Feyenoord. Bij Feyenoord hoefde ik alleen maar bezig te zijn met Feyenoord. Bij Ormer ICT had ik ineens de zorg voor meer klanten. Dat was best wel schakelen. We waren gelijk onderdeel van de Ormer ICT familie en werden met alles meegenomen. Ik heb echt met superveel werkplezier en met liefde voor Ormer ICT gewerkt. Er werd goed voor mij gezorgd toen ik daar binnenkwam. Ik moest ineens op een hoog niveau werken met een IT-team en superveel ideeën. Ik heb veel geleerd van mijn collega’s over de IT wat ik nu ook meeneem naar mijn baan bij Feyenoord.

Wat is je mooiste project dat je bij Ormer ICT hebt gedaan?
Waar ik altijd veel plezier aan beleefd heb is het op pad zijn naar klanten. Daar ging mijn hart voor open. Mijn dagen waren altijd anders. Soms werd ik ineens gebeld om 10:00 uur en reed ik naar een klant, vervolgens naar Ormer ICT en werd ik weer gebeld om naar een andere klant te gaan. Daar leefde ik voor. Het dynamische IT-werk vond ik het allermooiste.

Als het echt om een project gaat dan gaat het om het Modern Workplace project uitrollen voor Feyenoord tijdens de covid periode. 30% bij Feyenoord had pas een laptop en de rest had een computer. Feyenoord was hier helemaal niet op ingericht. Tijdens covid ben ik elke dag bij Feyenoord geweest om dit op te lossen zodat iedereen aan de slag kon. Samen met Dewperkash van Ormer ICT heb ik ervoor gezorgd dat iedereen een nieuwe laptop kreeg. Elk uur leverde we een nieuwe laptop af aan de medewerkers. Hier was iedereen echt superblij mee! Dat vond ik het mooiste project.

“Ik werk nu op de basis van Ormer ICT bij Feyenoord wat ik zelf heb ontwikkeld.”

Wat is je leukste/mooiste herinnering aan Ormer ICT?
De toffe dingen die ik mocht doen buiten werk. Bijvoorbeeld het karten met collega’s. Op vrijdagavond bleven we soms langer hangen met lekkere hapjes en drankjes. Voetbaltoernooien in De Kuip, schaatsen, kerstdiners. Daar heb ik echt hele mooie herinneringen aan. Daarnaast werkte ik alle Feyenoord wedstrijden en droeg ik bij aan alle sportieve successen. Als de voorbereidingen qua IT niet goed gingen dan voetbalden ze op het veld ook niet goed.

Wat zou je een nieuwe medewerker willen meegeven?
Haal vooral heel veel plezier uit je werk! Als je hard werkt dan kom je er echt wel. Ormer ICT geeft je alle tijd en handvaten. Dus neem ook dat geduld om verder te kunnen groeien. Bij Ormer ICT krijg je alles om je doelen te behalen, maar verwacht niet dat dit binnen een week gebeurd. Leer ook je collega’s als mens kennen en zo haal je meer plezier uit je werk. Zo kun je beter samenwerken! Ga vooral mee met alle uitjes zodat je meer plezier hebt en zorg dat je meegaat in het groepsproces.

Door het plezier bij Ormer ICT heb ik deze stap kunnen maken. Ik heb Ormer ICT nog steeds net zo hard nodig als eerst bij Feyenoord. Bedankt voor de afgelopen 10 jaar!